سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 0
بازدید دیروز : 9
کل بازدید : 23233
کل یادداشتها ها : 42
خبر مایه


مأموریت اصلی ماهواره نوید
ماهواره نوید علم و صنعت، نخستین ماهواره ملی- دانشجویی کشور است که به دست متخصصان جوان دانشگاه علم و صنعت ایران طراحی و ساخته شده است. این ماهواره IRANSAT- IUST یک ماهواره کوچک با ابعاد 50×50×50 سانتی‌متر مکعب و جرم 40 کیلوگرم است که به منظور استقرار در مدار بیضوی با ارتفاع 250 تا 375 کیلومتر و زاویه انحراف‌مداری 55 درجه طراحی شده است. کاربرد تصاویر دریافتی از این ماهواره در زمینه‌هایی چون جو و علوم هواشناسی (خصوصیات ابرها، بارندگی، رطوبت‌ و دمای هوا، مواد شیمیایی جو،

 

 

ماهواره‌بر سفیر امید 2

گروه سیاسی: در ایام‌الله دهه مبارک فجر و در طلیعه روز فناوری فضایی، متخصصان ایرانی در سازمان صنایع هوافضا موفق شدند ماهواره «نوید علم و صنعت» را که به صورت بومی در دانشگاه علم و صنعت ساخته شده است با دستور محمود احمدی‌‌نژاد و شعار «الله‌اکبر» و رمز مقدس «یا مهدی ادرکنی» با ماهواره‌بر جدید سفیر نوید به فضا پرتاب کنند و در مدار زمین قرار دهند. این ماهواره پس از ماهواره‌های امید و رصد، سومین ماهواره ایرانی است که به فضا پرتاب می‌شود. پیش از این پروژه امید به عنوان نخستین گام عملی کشور در عرصه بومی‌سازی فناوری فضایی از اسفند 84 آغاز شد و با اهدافی چون شناسایی ظرفیت‌های موجود درباره تجهیزات ساخت، مونتاژ و تست ماهواره، ایجاد بستر فعالیت‌های فضایی در شرکت‌های خصوصی و ایجاد فضای عملیاتی ساخت و تست ماهواره در تعامل با موشک حامل داخلی در سال 87 به فضا پرتاب شد. ماهواره رصد نیز دومین پروژه فضایی ایران بود که خردادماه امسال به فضا پرتاب شد. «رصد» نخستین ماهواره تصویربرداری ایران بود که همه مراحل طراحی، ساخت، تجمیع، آزمایش و آماده‌سازی برای پرتاب آن در داخل کشور انجام شد. برقراری ارتباط با ایستگاه‌های زمینی، تصویربرداری از زمین و ارسال تصاویر به همراه اطلاعات تله‌متری به ایستگاه‌های زمینی از مهم‌ترین ماموریت‌های این ماهواره است. بومی‌سازی دانش و فناوری طراحی و آزمایش ماهواره، بومی‌سازی فناوری سنجش از دور و تصویربرداری از زمین به وسیله ماهواره، توسعه فناوری‌های جدید شامل تولید توان در محیط‌مداری، تعیین و کنترل وضع ترکیبی فعال و غیرفعال، ساخت پانل‌ها و حسگرهای خورشیدی و ساخت بوم گرادیان جاذبه که همگی برای نخستین بار در کشور انجام می‌شود از دستاوردهای طراحی و اجرای این پروژه مهم بود.

 



نوید؛ نقطه عطف همکاری صنعت و دانشگاه



سردار احمد وحیدی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح روز پنجشنبه طی سخنانی درباره ماهواره نوید گفت: سازمان صنایع هوافضا بعد از پرتاب موفق ماهواره‌های امید و رصد به فضا در سومین تجربه موفق پیاپی خود با قرار دادن ماهواره نوید علم و صنعت در مدار زمین، فناوری پرتاب انواع ماهواره را به فضا در کشور نهادینه کرد. وی در تشریح این دستاورد دفاعی اظهار داشت: پرتاب ماهواره نوید علم و صنعت، نوید‌بخش مشارکت فعال دانشگاه‌ها در توسعه امور فضایی و مقدمه نهادینه شدن این مهم در مراکز علمی و دانشگاهی کشور در چارچوب بهره‌برداری صلح‌آمیز از فضاست. وزیر دفاع همکاری سازندگان ماهواره نوید علم و صنعت را با مجموعه سازمان هوا‌فضا به عنوان پرتاب‌کننده ماهواره نقطه عطفی در همکاری میان این صنعت و دانشگاه‌ها بیان کرد و افزود: در آینده این روند با شتاب و جدیت بیشتری تداوم خواهد یافت. سردار وحیدی در تشریح نحوه عملکرد ماهواره‌بر جدید سفیر نوید گفت: این ماهواره در مدت ماموریت پس از پرتاب مراحل سه‌گانه‌ای را طی می‌کند؛ در مرحله اول پس از اتمام کار موتور مرحله اول، جدایش مرحله اول انجام می‌شود. در مرحله دوم بعد از جدایش مرحله اول و قبل از جدایش ماهواره پوشش بیرونی آن (‌فیرینگ) از ماهواره‌بر جدا می‌شود و زمینه را برای قرار گرفتن ماهواره در مدار مهیا می‌کند. در مرحله سوم با رسیدن سرعت لحظه‌ای ماهواره‌بر به حد مورد نیاز در آخرین مرحله جدایش ماهواره صورت گرفته و ماهواره در مدار مورد نظر قرار می‌گیرد.



دستاوردهای درخشان‌تر فضایی در آینده نزدیک



وی افزود: طراحی و ساخت ایستگاه‌های مورد استفاده در داخل کشور به دست متخصصان ایرانی صورت پذیرفته و این ایستگاه‌ها شامل ایستگاه رهگیری، ایستگاه تله‌متری و فرمان و ایستگاه مرکزی است. ایستگاه رهگیری وظیفه رهگیری ماهواره‌بر سفیر در کل مسیر پرتاب و رهگیری ماهواره و دریافت اطلاعات مداری در زمان استقرار ماهواره در مدار را برعهده دارد. وزیر دفاع با بیان اینکه این موفقیت مهم را محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی، ریاست جمهوری‌اسلامی ایران که همواره مشوق و پشتیبان ما در این عرصه بود، ملت شریف ایران، متخصصان و دانشمندان صنایع هوا فضا، استادان و دانشجویان دانشگاه علم و صنعت تبریک می‌گویم تصریح کرد: در آینده نه‌چندان دور دستاوردهای درخشان‌تری در حوزه ماهواره و ماهواره برها به مرحله ظهور می‌رسد. سردار وحیدی با اشاره به اینکه یکی از راه‌های توسعه پیشرفت کشور دستیابی به فناوری فضایی و تسلط و اشراف علمی و فنی در این حوزه راهبردی است، گفت: ان‌شاءالله با گام‌های بلندی که تاکنون در این حوزه برداشته شده است و برنامه‌هایی که در آینده داریم بتوانیم به قطب هوا‌فضایی در منطقه تبدیل شده و اهداف سند چشم‌انداز کشور را در این حوزه با موفقیت تحقق بخشیم.



بازتاب گسترده پرتاب ماهواره نوید در رسانه‌های جهان



به گزارش فارس، رسانه‌های مختلف جهان به نحوی گسترده دست به پوشش خبر پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره نوید به فضا زدند. خبرگزاری فرانسه با پرتاب این ماهواره به فضا، آن را به شکل خبر فوری انعکاس داد. این خبرگزاری از ماهواره نوید به عنوان ماهواره نظارتی یاد کرده است. خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز در گزارشی نوشت: ایران اول وقت روز جمعه توانست یک ماهواره دیگر را نیز با موفقیت در مدار قرار دهد. این ماهواره 110 پوند وزن دارد و تا ارتفاع 234 مایلی اوج خواهد گرفت. آسوشیتدپرس مدعی شد که این توانمندی ایران منجر به نگرانی‌هایی در غرب شده است چرا که همان تکنولوژی که برای پرتاب این ماهواره‌ها به کار می‌رود می‌تواند برای پرتاب کلاهک‌های نظامی مورد استفاده قرار گیرد. این خبرگزاری آمریکایی همچنین تصریح کرده است که ایران قصد دارد ظرف 10 سال آینده یک فضانورد نیز به فضا بفرستد. روزنامه‌های صهیونیستی نیز به نحوی گسترده دست به پوشش خبر موفقیت ایران زدند. روزنامه جروزالم‌پست ضمن انعکاس این خبر مدعی شد که رادارهای اسرائیلی به دقت پرتاب این ماهواره را تحت نظر گرفته‌اند. هاآرتص به نقل از آسوشیتدپرس خبر را نقل کرده است. روزنامه یدیعوت آحارونوت نیز در گزارشی مجزا به بازتاب خبر پرداخته است. این روزنامه نیز از توان موشکی ایران ابراز نگرانی کرده است. «اسرائیل نشنال‌نیوز» نیز این خبر را مدنظر قرار داده است. واشنگتن‌پست پرتاب ماهواره نوید را همراه با گرامیداشت سی‌و‌سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران دانسته است. این روزنامه برنامه ماهواره‌ای ایران را عرفی دانسته اما از توان موشک‌های حامل این ماهواره‌ها ابراز نگرانی کرده است.






طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ